αρωγή .

Η δουλειά αυτή, που άφησε ο Γιάννης Λάμπρου, σε ένα προχωρημένο μοντάζ που ο ίδιος επιμελήθηκε, είναι, εκτός των άλλων, και μια καταγραφή δεξιοτεχνών –κάποιοι απ’ αυτούς έχουν ήδη φύγει απ’ τη ζωή– της λύρας, ένα σπάνιο ντοκουμέντο για τη μουσική του Αιγαίου.

Η εταιρεία «Αιγίς Φιλμ», έχοντας αυτή τη δουλειά ως παρακαταθήκη, επιχειρεί όχι μόνο να ολοκληρώσει το έργο, με τους συνεργάτες-συντελεστές που ο ίδιος ο Λάμπρου είχε επιλέξει αλλά και να καταφέρει να συνεχίσει την πορεία της στον χώρο του ντοκιμαντέρ, με ευαισθησία απέναντι στον πολιτισμό μας.

Εμείς θεωρούμε υποχρέωσή μας να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο, όχι μόνο προς τον πρόωρα χαμένο φίλο και συνεργάτη μας, αλλά και προς τους σπουδαίους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σ’ αυτό. Βέβαια οι δικές μας μικρές δυνάμεις από μόνες τους δεν αρκούν για να ολοκληρωθεί αυτή η παραγωγή.

Το προϊόν αυτής της προσπάθειας θα είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, που θα φέρει τη σφραγίδα της δημιουργίας του Γιάννη Λάμπρου, ενός από τους σπουδαιότερους ντοκιμαντερίστες της νέας γενιάς του ελληνικού κινηματογράφου.

Περαιτέρω, η έκδοση αυτή της ταινίας σε DVD, που θα ακολουθήσει, θα περιλαμβάνει, εκτός του ντοκιμαντέρ, δίσκο CD με τις καταγραφές των τραγουδιών της λύρας, σ’ όλο το Αιγαίο και ένα βιβλίο με στοιχεία ιστορικά, λαογραφικά και μουσικολογικά σχετικά με τη λύρα και τη θέση της στον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό.

Η διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ταινίας, όμως, όπως καλά γνωρίζετε, απαιτεί εκτός από κόπο και χρήμα. Αυτός είναι και ο λόγος που απευθυνόμαστε σ’ εσάς, με την ελπίδα ότι θα συμμετάσχετε σ’ αυτή μας την προσπάθεια. Γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και τα οικονομικά όλων στενεμένα. Αλλά η μικρή συμβολή πολλών φίλων ευελπιστούμε ότι θα συγκεντρώσει σωρρευτικά το ποσόν εκείνο που χρειάζεται για την περαιτέρω τεχνική επεξεργασία και ολοκλήρωση της ταινίας.

Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας, κατά τη δύναμή του ο καθείς, σας ευχαριστούμε.

Με τιμή,

Αιγίς Φιλμ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s